Vattamány Imre

sírkő- és műkőkészítő mester

Termékfotóim Kerítés, kerítés fedlap Kerti építmények Galéria Épületmunkák Sírkövek

Családi háttér

   1950-ben születtem Timáron. Mintegy harminc éve foglalkozom sírkövek és műkőmunkák készítésével. Gyermekeim, Szilvia és Imre felnőttként már évekkel ezelőtt elhagyták a családi fészket. Két unokám van: Zita és Dóra.

   Munkámat a szakma is elismerte: elnyertem az Ezüst Koszorús, majd az Arany Koszorús Mester címet, 2007-ben pedig 25 éves kisipari-vállalkozói munkám elismeréséül ezüstgyűrűvel tüntetett ki az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ).

   

   2012. márciusában a nyíregyházi Építőipari Ipartestület ünnepi küldöttgyűlésén a Kézművességért Díj Bronz fokozata elismerésben részesültem.

 

A szon.hu küldöttgyűlésről írt cikkét ide kattintva tekintheti meg.

     Középiskolás koromban, Budapesten sajátítottam el a műköves szakma alapjait. Az iskola elvégzése után a szakmán kívül helyezkedtem el, és a 80-as évek elején döntöttem úgy, hogy sírköves-műköves szakemberként folytatom pályafutásomat. Eleinte rakamazi és timári megrendeléseket kaptam, elsősorban sírkövek vonatkozásában, de később távolabbi falvakból és városokból is megkerestek ügyfeleim igényeikkel. Míg a nyolcvanas években leginkább műkő alapú, márványlapos síremlékeket készítettem, mindinkább divatba jöttek a gránit alapú síremlékek is. Folyamatosan bővülő szakmai kapcsolataimnak köszönhetően módomban áll a lehető legjobb minőségben és legoptimálisabb áron beszerezni a sírkövek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, ami azért is fontos, mert a beszerzési árak az ügyfelek felé kiszámlázott munkadíjat is befolyásolják.

 

   Hamarosan egyre több megrendelőm kérte, hogy műkövesként segítsek neki háza és annak környezete szépítésében. Így gyakorlatot szereztem a járólapok, gyeprácsok, kerítés-fedlapok, balusztrádok vonatkozásában és a lépcsőburkolás területén is.

Szakmai múlt

Szakmai elismerések

iposz_sirkoves_elismeres_vattamany

Az építőipari testület díjának átvétele