Vattamány Imre

sírkő- és műkőkészítő mester

Termékfotóim Kerítés, kerítés fedlap Kerti építmények Galéria Épületmunkák Sírkövek

Sírkő készítése és felújítása

Hosszú ideje foglalkozom hivatásszerűen sírkőkészítéssel. Ez alatt az idő alatt a szemem előtt alakultak át a temetkezési szokások, a síremlékek formavilága és alapanyaga fokozatosan változott meg.

A nyolcvanas években elsősorban műkő alapú sírkőre volt igény, melyhez hasonlóan, műkőből készített, márványlappal díszített síremlékek készültek. A márványlapok fekete vagy fehér színűek voltak, és a lapokba vésett betűket színtelenül hagytuk, vagy lakkal, aranyporral vontuk be. Később egyre inkább elterjedtek a gránit bevonatú sírkövek, a márvány és gránit síremlékek, melyek - bár a műkő alapanyagú sírköveknél drágábbak, - kevesebb törődést igényelnek, hosszabb ideig maradnak megfelelő esztétikai állapotban felújító kezelés nélkül.

 

Ha bármilyen műkő alapú, gránitlapokkal bevont sírkövet, vele megfelelő árnyalatú gránitból készült síremléket rendelni, vagy bármilyen egyéb síremlék-igénye van, tisztelettel várom megkeresését. Munkavégzési terület: elsősorban Rakamaz környezete (többek között Timár, Tiszanagyfalu, Tokaj, Nyírtelek, Nyíregyháza, Miskolc, Debrecen). Távolabbi település esetén kérjen ajánlatot

Műkő és gránit sírkő készítése

Régi síremlék felújítása, sírkő tisztítása

A műkőből készült sírkövek egy idő után elveszítik természetes, világos árnyalatukat. A színvesztést különböző lerakódások, szennyeződések, mohásodás okozza. A lerakódások miatt néhány év alatt látszólag több évtizednyit öregszik a sírkő bevonata, és elhanyagoltnak tűnik szerettünk síremléke.

 

A szennyeződések eltávolításával a sírkő felülete valósággal újjáéled, a műkőréteg ismét fénykorát idéző arcot ölt. A szennyeződött műköfelület tisztítása, szakszerűen, megfelelő eszközök segítségével néhány órányi munkával elvégezhető.

A legmaradandóbb eredmény elérése érdekében bízza szakemberre a szennyeződött sírkő megtisztítását!